Пържоли с гъби и сос Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
05/03/2018
"Пържоли, за каквито може да само да си мечтаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 023
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите, начукайте ги леко с чукче и ги поставете в купа. Поръсете с черен пипер на вкус и добавете соевия сос и горчицата, разтъркайте ги добре и ги оставете настрани.

Нарежете лука и гъбите на ивици.

Нагрейте малко олио и запържете първо лука до омекване, а после и гъбите до лек златист цвят, посолете запържения зеленчук и оставете настрани.

Нагрейте малко олио и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете ги от тигана и ги разпределете на дъното на тава.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете брашното и запържете до златист цвят. Налейте студеното мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане и варите до сгъстяване, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Залейте пържолите с Бешамела, върху него поръсете равномерно лука и гъбите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути. Поръсете с настъргания кашкавал равномерно и запичате за още 15 минути до златисто кафяво. Извадете тавата от фурната и поръсете с ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар