Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово Руло стъпка по стъпка

Шоколадово Руло стъпка по стъпка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ние ще ви покажем как да приготвите руло стъпка по стъпка, а вие ще го изядете хапка по хапка"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • шоколад - 200 г натурален
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г
  • за крема
  • пудинг - 1 пак. ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 100 г
  • глазура
  • шоколад - 70 г натурален
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с направата на тестото за рулото. Отделете белтъците от жълтъците, разбийте с миксер белтъците с щипка сол на пяна. При жълтъците добавете захарта и разбийте до пухкав крем.

Разтопете шоколада на водна баня и след като се поохлади, го добавете при жълтъчената смес, разбъркайте до хомогенна смес. Смесете брашното, нишестето и бакпулверът, пресейте и ги прибавете към шоколадовата смес, като бъркате вече с шпатула.

Прибавете разбитите белтъци и с бавни и леки движения на шпатулата отдолу нагоре в сместа разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене и леко я намажете с олио. Сипете сместа и я заравнете с шпатулата равномерно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 15 минути.

Извадете тавата и обърнете блата върху друг лист хартия за печене, отлепете листа, в който пекохте блата, и навийте с чистия лист на руло, завийте рулото с влажна кърпа и оставете така.

За приготвянето на крема започнете с пудинга, като разтворите пакетчето в част от млякото и добавете захарта, разбъркайте добре.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, след което сипвате разтворения пудинг със захарта и бъркате до сгъстяване. Завийте готовия пудинг със стреч фолио и оставете на хладно място да си охлади напълно.

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, добавяйте в него от студения вече пудинг на етапи и бъркайте до хомогенна смес, получавате пухкав и плътен крем.

Развийте блата и го намажете с крема, отново навийте внимателно на руло.

За глазурата разтопете шоколада и маслото до гладка смес и полейте рулото с нея. Поръсете с начукани ядки или декорирайте по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Блатът се получи страхотен . Но май нещо обърках с приготвянето на крема ... получи се консистенция като боза ... ще се пробвам пак да го направя,може следващият път да се получи по-добре :)
16.03.2018 18:12