Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово Руло стъпка по стъпка

Шоколадово Руло стъпка по стъпка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Шоколадово Руло стъпка по стъпка
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ние ще ви покажем как да приготвите руло стъпка по стъпка, а вие ще го изядете хапка по хапка"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • шоколад - 200 г натурален
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г
  • за крема
  • пудинг - 1 пак. ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 100 г
  • глазура
  • шоколад - 70 г натурален
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с направата на тестото за рулото. Отделете белтъците от жълтъците, разбийте с миксер белтъците с щипка сол на пяна. При жълтъците добавете захарта и разбийте до пухкав крем.

Разтопете шоколада на водна баня и след като се поохлади, го добавете при жълтъчената смес, разбъркайте до хомогенна смес. Смесете брашното, нишестето и бакпулверът, пресейте и ги прибавете към шоколадовата смес, като бъркате вече с шпатула.

Прибавете разбитите белтъци и с бавни и леки движения на шпатулата отдолу нагоре в сместа разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене и леко я намажете с олио. Сипете сместа и я заравнете с шпатулата равномерно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 15 минути.

Извадете тавата и обърнете блата върху друг лист хартия за печене, отлепете листа, в който пекохте блата, и навийте с чистия лист на руло, завийте рулото с влажна кърпа и оставете така.

За приготвянето на крема започнете с пудинга, като разтворите пакетчето в част от млякото и добавете захарта, разбъркайте добре.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, след което сипвате разтворения пудинг със захарта и бъркате до сгъстяване. Завийте готовия пудинг със стреч фолио и оставете на хладно място да си охлади напълно.

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, добавяйте в него от студения вече пудинг на етапи и бъркайте до хомогенна смес, получавате пухкав и плътен крем.

Развийте блата и го намажете с крема, отново навийте внимателно на руло.

За глазурата разтопете шоколада и маслото до гладка смес и полейте рулото с нея. Поръсете с начукани ядки или декорирайте по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Блатът се получи страхотен . Но май нещо обърках с приготвянето на крема ... получи се консистенция като боза ... ще се пробвам пак да го направя,може следващият път да се получи по-добре :)
16.03.2018 18:12