gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Кемерки по врачански

Кемерки по врачански

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195021632232
Кемерки по врачански
Снимка: Росица
1 / 3
05/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
"Легендата разказва, че във Врачанския край кемерките са най-вкусни - опитайте и проверете и сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички продукти за тестото, като от яйцето се ползва само белтъкът, жълтъкът ще се ползва накрая за намазване на питките.

Омесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло. През това време се приготвя плънката.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато стане стъклен. Добавя се каймата и се бърка, докато и тя се запържи и раздроби.

Добавят се чубрицата, солта и доматено пюре /аз ползвах лютеница/. Всичко хубаво се разбърква и се оставя да се охлади.

От тестото се късат топки, колкото юмрук. Разточват се и в средата се сипва от плънката. Оформят се топки и се нареждат в тава. Аз сложих хартия за печене вместо олио в тавата.

Питките се намазват с останалия жълтък и съвсем малко олио.

Пече се на 200 градуса около 20 мин.

Аз слагам тавата в студена фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: