Солена торта за 8 март

Солена торта за 8 март
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Най-хубавата торта за празника на жената, защото Тя го заслужава"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. средни
  • моркови - 1 бр. сварен
  • кисели краставички - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • майонеза - 200 г
  • яйца - 2 бр. сварени
  • царевица - 3 с.л.
  • шунка - 3 слайса
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • маслини - за украса
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят в подсолена вода до готовност. Отделно се сварява морковът и яйцата.

Нарязват се на кубчета кисели краставички, половината морков, а другата част е за украса на щъркела, едното яйце и шунката.

Смесваме в купа отцедени картофи и нарязаните продукти, добавя се майонезата, царевица, 2 стръка пресен лук без перата.

Овкусява се със сол, черен пипер и разбъркваме добре. На дъното на голяма чиния се оформя с лъжица блат като за торта. Отгоре се намазва леко с малко майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.

Тортата се огражда с пера пресен лук. От яйцето се оформя щъркел, поръсваме с малки кубчета сварен морков и оставяме на хладно. Вкусно и красиво за празника!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: