Зеленчуци с яйца на тиган

12/03/2018
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"По-вкусно, по-красиво и по-ароматно от мишмаш - това са само нашите зеленчуци с яйца на тиган "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо990
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на мънички кубчета, поръсва се със сол и се оставя в гевгир да се оцежда за около 30 мин. През това време си почистваме и нарязваме и останалите зеленчуци.

След като патладжанът е отцеден, го изплакваме леко със студена вода и леко изцеждаме с ръце. В тиган слагаме около 5-6 с.л. олио и го загряваме.

После в него слагаме да се задушат гъбите, патладжанът и морковите, често разбъркваме зеленчуците и когато те се позадушат от всички страни, прибавяме останалите зеленчуци.

Отново бъркаме често и когато всички зеленчуци са почти готови, добавяме доматения сок, маслото и подправки на вкус.

Щом заври сосът, си правим кладенчета в зеленчуците и внимателно чукваме по едно яйце, слагаме капак и намаляваме мощността на котлона. След около 2-3 минути ястието ще е готово.

Поднесето го поръсено с пресен магданоз, а върху яйцата поръсете с мъничко черен пипер.

В зависимост от това дали обичате яйцата рохки, или твърди, преценете колко точно да ги готвите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар