Начин на приготвяне
Филето се нарязва на парчета, поръсва се с лимоновия сок и подправките и се оставя за 15 -20 минути да се овкуси.
Загряваме предварително много добре тефлонов или грил тиган, без да добавяме никаква мазнина и в него поставяме рибата с кожата надолу, докато пусне от собствената си мазнина и се запече и след няколко минути обръщаме и от другата страна.
Картофите измиваме старателно с четка, без да ги белим, слагаме всеки картоф в парче фолио, цепваме картофа по средата под формата на кръст и във всеки поръсваме смляна морска сол, черен пипер, кимион, стрити мащерка и чубрица.
Накрая поливаме с малко зехтин или масло и завиваме картофите във фолиото на пакетче.
Същото правим и с главите чесън - отстраняваме само най-външните обелки, слагаме във алуминиев фолио всяка глава, поръсваме със сол, подправки и зехтин и сгъваме фолиото на пакетче.
Слагаме пакетчетата в тавичка и печем в силно нагорещена фурна около 30 - 40 минути.
Сервираме филетата сьомгова пъстърва с гарнитура от печените картофи и чесън, украсяваме с резени лимони и стрък магданоз.
Бон апети!
Коментари
Поздравче :)