Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мряна на скара

Мряна на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мряна на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мряна - 2 кг
  • копър - 4 - 5 свежи стръка
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете старателно рибата от люспите, разрежете я на две части през гърба и внимателно разтворете – това се прави с цел да се изпече равномерно отвсякъде. Посолете мряната от двете страни.

Загрейте добре скарата и я намажете с парче сланина. Изпечете рибата първа откъм гърба, а след това обърнете. Изпечената страна полейте с прясно изстикан лимонов сок.

Наситнете копъра и лука и поръсете изпечената риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: