Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана мряна със сусам

Панирана мряна със сусам

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Панирана мряна със сусам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мряна - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • лук - 1 - 2 глави
  • сусам - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • подправка за риба
  • лимонов сок
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете старателно рибата и я измийте. Нарежете я на парчета, отстранете главите и опашките.

Оваляйте последователно рибата в брашното, след това в разбитите яйца, поръсете отвсякъде със сусам и изпържете в силно сгорещно олио.

След като изпържите рибата, в същия тиган, изпържете ситно нарязаните лук, магданоз и подправката за риба. Щом се позапържат, махнете от огъня.

Разпределете получения сос върху панираната риба. Поръсете с лимоновия сок и поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: