Телешко печено с Картофи на Фурна

16/03/2018
"Телешко печено се прави така, споровете са излишни "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 123
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата295
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 - 400 г чисто
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • грах - 1 шепа замразен
  • чесън - 2 скилидки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • сол
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматена салца - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запържете леко месото с малко сол. Добавете бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът. Налейте малко вода, колкото да покрие месото и варете за около 30 мин.

В тава нарежете зеленчуците. Сложете подправките и салцата и разбъркайте. Добавете месото с малко бульон.

Запечатайте тавата с алуминиево фолио и печете около 1-1.5 часа. Махнете фолиото и запечете за около 10 мин още.

Поръсете с пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар