Начин на приготвяне
Почистете добре патицата и я сварете в подсолена вода заедно със зърната бахар и черен пипер. Варете докато месото започне да се отделя от костите.
Измийте и сварете картофите и моркова. Нарежете ги на парчета, гъбите на филийки. Нарежете печените чушки и суджука.
Обезкостете и нарежете свареното месо. Поставете маслото в тава и сложете в загрята на 220 градуса фурна – трябва да се сгорещи.
Вътре сипете нарязаните гъби и картофи. Разбъркайте хубаво и печете до зачервяване – разбъркайте 2-3 пъти. След това сипете останалите продукти, овкусете със сол и пипер. Разбъркайте добре и върнете във фурната, печете до зачервяване.
Нарежете на ситно магданоза, счукайте го с чесъна и сол. Сипете ароматната смес в ястието и върнете във фурната за не повече от 5 минути.
Източник: Щъркелово гнездо