Гръцки Великденски Сладки

21/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваГуру9915695511
"Без такива вкусни сладки Великденската трапеза ще е скучна "
Приготвяне30 мин.
Готвене7 мин.
Общо37 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 642
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • масло - 220 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за слепване
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • декориране
  • белтъци - 1 бр. за белтъчната глазура
  • пудра захар - 1 ч.ч. за белтъчната глазура
  • лимонов сок - 1/2 ч.л. за белтъчната глазура
  • шарени пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, бакпулвера и щипка сол.

Отделно разбийте мекото масло, добавете пудрата захар, ваниловата захар и продължете разбиването. На етапи добавете брашното и замесете тесто, поставете го в найлонов плик и оставете плика в хладилник за 1 час.

Разточете тестото на тънка кора и изрежете бисквитки с формата на яйце с шаблон или резец.

Подредете бисквитките в тава, постлана с хартия за печене, и печете за 7-10 минути до леко златист цвят.

На малка част от бисквитите изрежете кръгчета, за да се покаже част от крема при слепването като жълтък. Пригответе пудинга по указанията на опаковката и още горещ слепете бисквитките.

Пригответе си глазурата от белтъка, пудрата захар и лимоновия сок, като ги разбиете на целувчен крем. Декорирате с него и поръсете с шарени пръчици и декор сърчица за човките на пиленцата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар