Диетични макови хлебчета с пълнеж

25/03/2018
"Хапвайте без притеснения за фигурата си, защото тези макови хлебчета с пълнеж са не само вкусни, но и диетични "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разбъркват в хладка вода с малко брашно и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто, като част от магданоза се нарязва и прибавя в тестото. Втасва на топло 40 минути и откъсваме 4 топчета като ябълки за продълговато хлебче.

В купа смесваме извара, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Всяко топче с пръсти се оформя на квадрат. Поставя се по 1 с. л. плънка и навиваме на руло, като краищата се подгъват отдолу.

Така се оформят 4 хлебчета, нареждат се в тава и отгоре се правят по три разреза с нож. Останалото тесто оформих на макови хлебчета пиленца. Тестото се разделя на три топки, а всяка се разделя на две части общо 6 малки топчета.

Всяко се оформя на фитил с дължина 19-20 см и се поставят един върху друг с отвор в средата (виж снимката ). Всяко крайче отпред се промушва отдолу нагоре през отвора и се оформят двете глави на пиленцата.

С вилица се притиска задната част, да се оформи опашка, а зърна черен пипер за очи. Нареждат се в тава, намазваме с разбит белтък и поръсваме всички хлебчета с маково семе.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути. Изваждаме и сервираме топли.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар