Суджучена каша

Суджучена каша
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Каша, която не е подходяща за бебета, а само за техните родители"

Необходими Продукти

  • лук - 4 - 5 глави
  • домата - 4 - 5 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • суджук - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лука, като го нарязваме и запържваме в олиото.

Към него добавяме брашното и червения пипер, както и нарязаните на дребно домати, разбъркваме и задушаваме.

Всичко това заливаме с топла вода - толкова, колкото да се покрие, и оставяме да ври, докато омекне лукът.

След като е готово, прибавяме и нарязания суджук и чубрицата.

Посоляваме, ако има нужда, и оставяме, докато суджукът омекне.

Поднасяме, докато е още топло самото ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: