Яхния от Свински Шол

Яхния от Свински Шол
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г шол
  • лук - 2 - 3 глави големи
  • арпаджик - 10 бр. (по желание)
  • червено вино - 100 мл (може и бяло)
  • домати - 1 консерва на кубчета
  • черен пипер - 8 зърна
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 бр.
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинския шол на хапки.

Лука нарежете на едри парчета и сипете олио в тенджера. Сложете месото и го задушете, след което добавете и лука. Заедно също ги задушете и поръсете с червен пипер.

Сипете виното, след като поври няколко минути, добавете подправките и вода. Захлупете с капака и варете до сваряване на месото.

Ако искате яхнията да е по-гъста, можете да поръсите с няколко щипки брашно и след като изключите котлона, можете да добавите бучка масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: