Свински джолан с картофи и моцарела на фурна

01/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217084877817
"Опитвали ли сте да сложите в едно изречение джолан и моцарела, а в една тава?"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се средно голям свински джолан, поставяме в голяма тенджера, покриваме с вода, в която сме добавили сол, и варим на умерен огън до готовност.

Изважда се, отцеждаме и обезкостяваме, като месото се накъсва на едри парчета. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина 0.5 мм.

Пресен лук се нарязва на ситно, моцарелата нарязана на кръгчета. В намаслена тавичка се нарежда кръгчета картофи, върху тях свинското месо от джолана. Поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан стрък розмарин и суха мащерка.

Върху месото се нареждат кръгчета моцарела, малко олио и половин чаша вода от бульона, в който се е варило месото. Покрива се тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180°C до готовност на картофите.

Сервираме порция поръсена с нарязан пресен зелен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
Вили,днес си в стихията си.От прекрасни,по-прекрасни рецепти!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв