Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)

Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k11k5k7
Мариновани агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας)
Снимка: Зори
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Заемете стратегическо място близо до скарата, защото ще искате са изядете колкото се може повече агнешки шишчета по гръцки."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимони - сока от 1
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - (прясно смлян)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган, докато сместа леко заври.

Варят се няколко минути и се махат от котлона.

Слагат се нарязаното на еднакви по големина парчета агнешко месо, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.

Маринова се 2-3 часа, като агнешкото месо се обръща от време на време. Парчетата месо се изваждат и се поръсват хубаво с малко сол и черен пипер.

На шишчета се нанизват, редувайки се, парче месо, парче кромид лук, парче домат, парче червена чушка и така до привършване на продуктите.

Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с малко мазнина.

Обикновено се сервират с гарнитура от печени картофи, гарнирани с резен лимон и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Аз предпочетох да ги гарнирам с листа свежа маруля, стрък пресен лук и колелца изпечен на скарата кромид лук.

Маринованите агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: