Начин на приготвяне
Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват и се загряват в тиган, докато сместа леко заври.
Варят се няколко минути и се махат от котлона.
Слагат се нарязаното на еднакви по големина парчета агнешко месо, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата.
Маринова се 2-3 часа, като агнешкото месо се обръща от време на време. Парчетата месо се изваждат и се поръсват хубаво с малко сол и черен пипер.
На шишчета се нанизват, редувайки се, парче месо, парче кромид лук, парче домат, парче червена чушка и така до привършване на продуктите.
Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с малко мазнина.
Обикновено се сервират с гарнитура от печени картофи, гарнирани с резен лимон и поръсени със ситно нарязан магданоз.
Аз предпочетох да ги гарнирам с листа свежа маруля, стрък пресен лук и колелца изпечен на скарата кромид лук.
Маринованите агнешки шишчета по гръцки на скара (Αρνί σχάρας) са готови.