Великденски яйца, сварени в яйцевар

08/04/2018
Петя Тоскова
отПетя ТосковаПомощник Готвач8015131
"И баба знае така - в яйцевар, но не може да отречете, че е удобно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 20 бр.
  • боя за яйца
  • печати
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си яйцата в яйцевара на степен твърдо сварени.

В 5 съда си слагаме студена вода, оцета и боята за яйца, като част от боята си отделяме в една чиния с дунапренена подложка, която ще послужи после за украсата.

Топлите яйца ги слагаме в боята за 6 минути, след това с кухненска ролка ги подсушаваме и след това с печатите си ги украсяваме. Полираме с олиото за блясък.

Весели празници! подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар