Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
08/04/2018
"Кой да предположи, кажете - кой, че тайната на вкусния домашен козунак е в ракията "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 880
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната.

Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото.

Когато започне хлебопекарната да бърка енергично започнете да добавяте по малко от мазнината, докато се усвои всичката. Когато програмата свърши извадете тестото на намазнен плот и оформете козунаците.

Аз оформих един в голяма обла форма като направих 3 фитила, поръсих сушени накиснати плодове и оплетох на плитка. Сложете хартия за печене, намажете със олио и завийте плитката.

Оставете да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 160 градуса.

Силиконов мини-шприц за декорация-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконов мини-шприц за декорация
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Очарователен мини шприц, с който декорирането е по-забавно от всякога! Той е силиконов, удобен за ползвате и почистване. Оформете почерпката за гостите, следвайки единствено въображението си и ръката, която държи шприца.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар