Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1454139914815
08/04/2018
"Кой да предположи, кажете - кой, че тайната на вкусния домашен козунак е в ракията "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 405
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната.

Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото.

Когато започне хлебопекарната да бърка енергично започнете да добавяте по малко от мазнината, докато се усвои всичката. Когато програмата свърши извадете тестото на намазнен плот и оформете козунаците.

Аз оформих един в голяма обла форма като направих 3 фитила, поръсих сушени накиснати плодове и оплетох на плитка. Сложете хартия за печене, намажете със олио и завийте плитката.

Оставете да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар