Празнична Великденска погача

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
09/04/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 702
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете една кафена чашка топло прясно мляко, захар и малко брашно. Оставете да се активира маята, разбийте яйцата като отделите единия жълтък.

Сипете останалите продукти и замесете хубаво гладко тесто. Оставете да втаса, след което разделете на 5 части и една малка топчица за декорацията. Разточете 5 еднакво обли кори, намажете ги с масло и подредете една върху друга, като последната не я мажете.

Нарежете на 8 части, като центъра оставите цял. Хващате с пръсти едно листо и с остър нож цепвате по средата, промушвате отдолу на горе и свивате отдолу.

Следващото листо можете да оформите по същия начин или нарежете на 3 ленти и оплетете плитка. Вие изберете как да изглежда вашата Великденска погача. От малката топчица тесто разточете кора и изрежете цветчета, поставете по средата.

Оставете погачата да втаса, след което намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 40-45 минути. Можете да поставите в центъра и великденска декорация от венче с мънички яйца.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар