Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешка яхния в мултикукър

Телешка яхния в мултикукър

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Телешка яхния в мултикукър
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Телешка яхния в мултикукър - вкусна и лесна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • моркови - 1 бр., на шайби
  • лук - 2 глави, нарязани
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • печени чушки - няколко
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • яйца - 4 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците - морковите, чесъна, лука, на ситно, чушките - на по-големи квадратни парчета. Местото нарязваме на средно големи кубчета.

Поставяме в уреда малко мазнина и избираме програма FRY, Cooking time 20 мин. Запържваме зеленчуците за около 10 мин и ги изваждаме.

В същата мазнина запържваме телешкото за останалите 10-тина минути. Връщаме месото при зеленчуците, добавяме доматите, виното и подправките.

Избираме програма STEW, която на моя уред е с фиксирано време 1 час. Ако месото не е достатъчно крехко след този час, може да увеличите времето за готвене, но в моя случай се получи страхотно.

Не добавяме допълнителна вода, тъй като в този уред тя почти не се изпарява.

Яхнията и така е много вкусна, но аз я довърших в индивидуални съдове във фурната, като чукнах на всяка порция по едно яйце и запекох за около 10-тина минути.

Телешката яхния в мултикукър е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: