Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Турска пица с кайма

Турска пица с кайма

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Турска пица с кайма
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Уникална пица, която може да накара италианец да се разплаче от завист"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • прясна мая - 5 - 6 грама
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • Плънка
  • кайма - 100 - 150 г мляно месо
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 бр., червена
  • домати - 1 бр., червен
  • черен пипер
  • магданоз
  • подправки - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от продуктите за тестото и се оставя да втаса, докато се приготви плънката.

За плънката лукът, чушката се нарязват на дребни парчета и се пържат до омекване, прибавя се каймата и се намачква, пържи се, докато стане на трохи, посолява се и се слагат подправки на вкус, нарязан на ситно домат без люспата.

Пържи се, докато остане на мазнина, до златисто.

Маха се от котлона и се охлажда.

Втасалото тесто се разстила в намаслена тава и се слага плънката.

Пицата се пече в загрята фурна на 200-240 градуса около 15 минути.

Турската пица с кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: