Родопска Мусака

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
15/04/2018
"Непременно опитайте тази родопска мусака - с нея се хранят дълголетниците "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 356
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете ориза в 50 мл нагрято олио, добавете ситно нарязания лук и запържете за кратко. Налейте 3 ч.ч. топла вода, посолете, поръсете с черен пипер на вкус и поръсете със зелените подправки, наряза ни на ситно.

Оставете така да поври на бавен огън за около 10 минути и оставете настрани да се охлади и попие останалото количество вода.

Обелете и нарежете картофите на шайби, изпържете ги в олио до готовност. Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина.

Нарежете доматите на големи шайби.

Започнете да редите мусаката, като на дъното на тавата подредите ред пържени картофи, посолете на вкус. Следва ориза, като го разпределите равномерно върху тях. Върху ориза разпределете доматите, а върху тях - останалите картофи.

Отделно разбийте яйцата и добавете прясното мляко, посолете на вкус.

Залейте родопската мусака със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар