Лесна питка за юбилей

14/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Колкото по-голям е юбилеят, толкова повече поводи за празнуване имаме "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 192
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладката вода с лъжица захар и оставяме да бухне. Сипва се в кладенчето на брашното, добавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Намазва се отгоре с олио и оставяме да втаса за 1 час поставено в найлонова торбичка, в която да има достатъчно място, когато втаса и удвой обема си.

Разделя се на 10 топки. Върху хартия за печене се нареждат 8 от тях по края. Деветата е за средата на питката. Десетата топка тесто се оформя на фитил, нарязва се на 8 парчета и от всяко се оформя фитилче, което леко се усуква и поставя върху топките в тавата.

Сега вече поставяме топчето в средата и оставяме да почине тестото на топло във фурната, докато се надигне. Изважда се, намазваме с разбития заделен жълтък с лъжица олио и лъжица прясно мляко.

Поръсваме семената и печем в загрята фурна 170°C около 20-30 минути.

Изважда се и в центъра се залепва цифрата 60 или колкото ви трябва, оформена от тънки фитили, усукани един в друг.

Печем още 10-15 минути, изваждаме и намазваме с масло.

Вкусно и красив подарък за приятел! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар