Пияно пиле с круши

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пияно пиле с круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пияно пиле с круши - неочаквано ароматна комбинация"

Необходими Продукти

  • пиле - 2 кг
  • бира - 500 мл
  • круши - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето, измийте, изсушете и разтрийте с подправки вътре и навън.

Измийте крушите, нарязани на филийки или кубчета (можете да ги настържете на ренде). Поставете една част от плодовете в пилето.

Останалата част от крушите на дъното на съда, вече нарязани на филийки или кубчета. Поставете пилето отгоре.

Изсипете бирата, покрийте с капак и запичайте в продължение на един час в загрята фурна при 200°С.

След като капакът се отстрани, печете пилето за още 30 минути.

Крушите в това ястие, които са на дъното, не са за ядене, те са за вкус. Следователно след подготовката, най-добре е да ги изхвърлите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: