Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Патладжан, печен в конвекторна фурна

Патладжан, печен в конвекторна фурна

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Патладжан, печен в конвекторна фурна
Снимка: Петя
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ето ви и една ужасно вкусна и много по-здравословна версия на пържените патладжани - патладжан в конвекторна фурна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват. След което се нарязват на филии с желаната от вас дебелина. Посоляват се и се оставят 30 минути да си пуснат горчивия сок.

Измиват се хубаво и всяко парче се топва от двете страни в брашно.

Набрашнените резени се редят върху табла, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Таблата трябва да е с размери, колкото са и размерите на скарата на конвекторната фурна.

Наредените резени се намазват леко с олио с помощта на четка. Таблата се слага на горна скара в конвекторната фурна. Пекат се около 15 минути на 225°C.

Изважда се таблата и се обръщат резените патладжан. Връщат се във фурната и се пекат още 10 минути.

Вкусът на печения патладжан е също като на пържения, но е неговата здравословна версия - приготвен без пържене и с много малко мазнина!

Вкусен е както топъл, така и студен!

Поднася се задължително с млечно-чеснов сос или пък чеснова паста -въпрос на вкус :)

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: