Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват. След което се нарязват на филии с желаната от вас дебелина. Посоляват се и се оставят 30 минути да си пуснат горчивия сок.
Измиват се хубаво и всяко парче се топва от двете страни в брашно.
Набрашнените резени се редят върху табла, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Таблата трябва да е с размери, колкото са и размерите на скарата на конвекторната фурна.
Наредените резени се намазват леко с олио с помощта на четка. Таблата се слага на горна скара в конвекторната фурна. Пекат се около 15 минути на 225°C.
Изважда се таблата и се обръщат резените патладжан. Връщат се във фурната и се пекат още 10 минути.
Вкусът на печения патладжан е също като на пържения, но е неговата здравословна версия - приготвен без пържене и с много малко мазнина!
Вкусен е както топъл, така и студен!
Поднася се задължително с млечно-чеснов сос или пък чеснова паста -въпрос на вкус :)
Да ви е вкусно!