Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб с яйце в хлебопекарна

Хляб с яйце в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Хляб с яйце в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Спазвайте грамажите и слагайте свежи продукти - резултатът ще е повече от отличен"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 120 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л. или масло
  • брашно - 600 г пресято
  • прясна мая - 1/2 кубче или 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течността в рецептата трябва да е 320 мл, която включва млякото, яйцето и водата. Измерва се с мерителна чаша.

В съда на пекарната се слагат млякото, яйцето, водата, захарта, солта, олиото, пресятото брашно и маята.

Включва се на програма млечен хляб, но може и основна, на голям грамаж, моя е 1200 г на слабо препечена коричка.

След като се изпече хлябът в хлебопекарна, се слага на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня_С
Ваня_С
Хлябът е невероятен! Благодаря за рецептата. Спазвайте точно мерките.
27.07.2020 07:19
1