Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен ябълков пай с готови кори

Вкусен ябълков пай с готови кори

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Вкусен ябълков пай с готови кори
Снимка: Galq18
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Корите са готовите, така че няма повод за притеснение - ще приготвите ябълковия пай още по-лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини (500 г)
  • ябълки - около 5 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр. прах
  • орехи - шепа смлени
  • стафиди
  • масло - 100 г разтопено / олио
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Дървена дръжка от закачалка за навиване на корите.

Върху лист хартия за печене се поставя една кора и се намаслява с мазнината по избор.

Предпочитам да е с масло, защото дава прекрасен аромат. В долната ѝ част се поставя дървената дръжка от закачалката и се набира хлабаво руло към средата.

Оставят се 5 см ненавити от кората, това е основата, която ще се завие в кръг.

Оформя се кръг, като краищата на кората остават в средата, притискат се, за да се получи кръг, като венец. Подреждат се в тавата за печене. Намасляват се отново.

Ябълките се настъргват на ренде или се минават на няколко пулсации в блендер. След това се изцеждат много хубаво.

Ако се разполага в центрофуга за зеленчуци е много подходящо да се поставят ябълките и да се завърти няколко пъти, ще излязат сухи.

Към тях се добавят захарта, канелата, стафидите и ванилията.

В средата на всеки венец от кора се поставя от плънката, отгоре се поръсва с филиран бадем.

Пече се на 160 градуса около 45-50 мин. Охлаждат се и се поръсва пудра захар само по края на кората.

При поднасяне на пая е подходящо да се прибави и 1 с.л. заквасена сметана.

Вкусният ябълков пай с готови кори е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: