Вкусен ябълков пай с готови кори

21/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф83370553931
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Дърната дървена дръжка от закачалка за навиване на корите.

Върху лист хартия за печене се поставя една кора и се намаслява с мазнината по избор. Предпочитам да е с масло, защото дава прекрасен аромат. В долната ѝ част се поставя дървената дръжка от закачалката и се набира хлабаво руло към средата.

Оставят се 5 см ненавити от кората, това е основата, която ще се завие в кръг.

Оформя се кръг, като краищата на кората остават в средата, притискат се, за да се получи кръг, като венец. Подреждат се в тавата за печене. Намасляват се отново.

Ябълките се настъргват на ренде или се минават на няколко пулсации в блендер. След това се изцеждат много хубаво. Ако се разполага в центрофуга за зеленчуци е много подходящо да се поставят ябълките и да се завърти няколко пъти, ще излязат сухи. Към тях се добавят захарта, канелата, стафидите и ванилията.

В средата на всеки венец от кора се поставя от плънката, отгоре се поръсва с филиран бадем.

Пече се на 160 градуса около 45-50 мин. Охлаждат се и се поръсва пудра захар само по края на кората.

При поднасяне е подходящо да се прибави и 1 с.л. заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар