Задушен Агнешки Джолан

20/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"За празник, за семейството или просто когато искате да опитате най-вкусното агнешко - пригответе задушен агнешки джолан "
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя бульонът - морковите и пащърнакът, картофите и чесънът се обелват и слагат да заврят в тенджера с вода. Оставят се да кукрят около 45 минути или докато станат почти на каша. След това зеленчуците се отстраняват, а бульонът се прецежда.

Агнешкото се измива много добре и се подсушава с кърпа. В дълбок тиган се слага малко мазнина по вкус и след като се нагорещи, към нея се прибавя джоланът, за да се запечата - по около 1-2 минути от всяка страна.

Взима се един гевгир и се слага върху тенджерата с бульона. В гевгира се поставя месото, след което то се покрива с два слоя готварско фолио. Котлонът се пуска на средна скорост. Оставя се да се задушава за около 2-3 часа. Когато месото се извади, то не трябва да е напълно готово, защото трябва да се запече във фурната.

Маслото се разтопява, към него се прибавят солта, пиперът и риганът. След като месото се отстрани от котлона, внимателно се намазва с тази смес, прехвърля се в тавичка и към него се добавят 1, 2 чаши от бульона. Слага се в силно загрята фурна, докато придобие загар и от двете страни.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар