Задушен Агнешки Джолан

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Задушен Агнешки Джолан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"За празник, за семейството или просто когато искате да опитате най-вкусното агнешко - пригответе задушен агнешки джолан"

Необходими Продукти

  • агнешки джолан - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 200 г
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя бульонът - морковите и пащърнакът, картофите и чесънът се обелват и слагат да заврят в тенджера с вода.

Оставят се да къкрят около 45 минути или докато станат почти на каша. След това зеленчуците се отстраняват, а бульонът се прецежда.

Агнешкият бут се измива много добре и се подсушава с кърпа.

В дълбок тиган се слага малко мазнина по вкус и след като се нагорещи, към нея се прибавя джоланът, за да се запечата - по около 1-2 минути от всяка страна.

Взима се един гевгир и се слага върху тенджерата с бульона. В гевгира се поставя месото, след което то се покрива с два слоя готварско фолио.

Котлонът се пуска на средна скорост. Оставя се да се задушава за около 2-3 часа. Когато месото се извади, то не трябва да е напълно готово, защото трябва да се запече във фурната.

Маслото се разтопява, към него се прибавят солта, пиперът и риганът.

След като месото се отстрани от котлона, внимателно се намазва с тази смес, прехвърля се в тавичка и към него се добавят 1-2 чаши от бульона.

Слага се в силно загрята фурна, докато агнешко се задуши и придобие загар и от двете страни.

Задушеният Агнешки Джолан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: