Тесто с грис

ДимиДимиНовак
15/12/2012
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 792
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче прясна
  • вода - 2 ч.ч. топла, може и прясно мляко
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 брой разбито
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • грис - около 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода или мляко заедно със захарта, солта. Разбийте яйцето. Смесете активиралата се вече мая с яйцето и брашното. Разбъркайте добре, докато се получи нещо като смес за палачинки. Разбъркайте и с олиото.

След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло.

От така приготвеното тесто може да приготвите кифлички, рула или закуски с плънка в желаната от вас форма.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар