Начин на приготвяне
Предварително добре почистения петел заедно с дреболиите му, зърна черен пипер, почистените моркови, целина сварете в тенджера под налягане или в обикновена тенджера с вода.
Извадете всичко от бульона. Нарежете ситно дреболиите и зеленчуците. Разбъркайте ги със ситно нарязания бабек, предварително натопения във вода и отцеден хляб, ситно накълцания магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Напълнете петела с плънката и го зашийте. Сложете го в намаслена тава и го намажете с масло отвсякъде.
Пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате с бульона и го мажете с масло.
Поднесете домашно пълнения петел със сос, приготвен от маслото, брашното - запържени и разредени с бульона.
Сосът се овкусява с лимонтузу, сол и черен пипер на вкус.