Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско Вретено в разкошен сос

Свинско Вретено в разкошен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско Вретено в разкошен сос
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вретено за мъжа - няма да ви казваме колко е вкусно и как чудесно се допълва с вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • гъби - 300 г стерилизирани
  • крема сирене - 70 г
  • за овалване
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 300 г стерилизирани
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • заквасена сметана - 400 г
  • кашкавал - 50 г за поръсване
  • алуминиево фолио - 1 лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите много добре, с чукче ги начукайте на тънко.

Смесете всички подправки, постилете и намажете фолиото с меда, поръсете микса от подправки равномерно върху него.

Подредете пържолите една до друга върху тях, като леко ги застъпвате.

Нарежете краставичките, крема сиренето и гъбите на ивици, подредете ги в една линия 3 см навътре от началото на наредените пържоли.

Навийте на руло и завийте с фолиото, поставете рулото в малка тава и печете 50 минути на 200 градуса. Поохладеното руло, нарежете на 4 броя малки рулца и ги поставете в тавичката.

За соса, в малко олио, запържете ситно нарязаните лук, чесън и гъби, след като омекнат зеленчуците, налейте виното и оставете да заври. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и добавете заквасената сметана, бъркайте до еднородна смес.

Залейте пържолите със соса и поръсете с настъргания кашкавал, поставете тавата в нагрятата фурна да се запече до златисто кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: