Тесто за погача, замесено в хлебопекарна

22/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1438138514575
"Страхотно тесто, за замесването на което дори няма да се изцапате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 388
  • Преглеждания за месеца346
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцето с киселото мляко, като към млякото прибавете щипка сода. Сипете и топлото прясно мляко към тях, хубаво разбийте.

Сипете сместа в хлебопекарната и добавете захарта, олиото и солта. Пресейте брашното и прибавете към течните съставки.

Най-отгоре поръсете сухата мая и включете на програма "Тесто". След като се замеси тестото, спрете хлебопекарната и извадете тестото.

Намажете купа с олио и сложете тестото, покрийте с найлонова торба и оставете да втаса ако ще работите веднага, а можете да го приберете в хладилник и да оформите питката на другия ден.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petya Yavasheva
Petya Yavasheva
31.12.2018 21:32
Рецептата е много добра,стана превъзходна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв