Тесто за погача, замесено в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
22/04/2018
"Страхотно тесто, за замесването на което дори няма да се изцапате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 031
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцето с киселото мляко, като към млякото прибавете щипка сода. Сипете и топлото прясно мляко към тях, хубаво разбийте.

Сипете сместа в хлебопекарната и добавете захарта, олиото и солта. Пресейте брашното и прибавете към течните съставки.

Най-отгоре поръсете сухата мая и включете на програма Тесто. След като се замеси тестото, спрете хлебопекарната и извадете тестото.

Намажете купа с олио и сложете тестото, покрийте с найлонова торба и оставете да втаса ако ще работите веднага, а можете да го приберете в хладилник и да оформите питката на другия ден.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Михаела Маринова
Аз я направих по описания начин няколко пъти и стана чудесна. Имам един въпрос обаче, може ли да се остави тестото да втаса в хлебопекарната, т.е. програмата да свърши до край.
0
0
Ваня Георгиева
Да разбира се, че може. :)
1
0
Димитринка
Димитринка
18.04.2020 16:38
Тестото стана много добре, погачата - много вкусна. :-) Благодаря!
0
0
Petya Yavasheva
Petya Yavasheva
31.12.2018 21:32
Рецептата е много добра,стана превъзходна!
0
0