Италианско Предястие с Прошуто

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
24/04/2018
"Предястие казахме, оставете обратно четвъртата порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса

Тавичка - диаметър 22 см

Тиквичките се нарязват на тънки и широки ленти. Може да се ползва зеленчукова белачка.

В купа се смесват рикотата, сметаната, пармезанът, добавя се солта и черен пипер, разбъркват се.

Формата за печене се покрива с хартия.

Разтваря се тестото и се оформя по дъното на тавичката, като се направи борд.

На дъното се изсипва сместа с рикотата. В кръг се подреждат тиквичките, следва кръг от прошуто и така, докато се стигне до центъра, а там се поставя една розичка от прошуто.

Подгъват се краищата на тестото навътре, оформя се с пръсти като пръстен и се поръсва със сусам.

Пече се на 180 градуса за около 15/20 мин.

Сервира се леко охладена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар