Домашно кьопоолу

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Завладяващ вкус и аромат, на който и гостите ви ще се насладят!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 броя
  • чушки - 4 - 5 пиперки
  • домати - 2 - 3 броя
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и пиперките и ги слагайте в тенджера с капак да се задушат. След това се обелват.

Счукват се в голямо дървено чукало, но в наши дни може да ползвате и кухненски робот или блендер, както и обикновена месомелачка.

Прибавете обелените и настъргани домати, счукания със сол чесън и разбъркайте всичко с дървена лъжица.

Овкусете домашното кьопоолу с олио, оцет и сол. Объркайте отново и поднесете с украса от магданоз.

Домашното кьопоолу е много вкусно.

В сезона кьопоолуто опитай непременно и рецептите ни за домашен айвар или класическата домашна лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
511
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ама забравили сте да напишете как да обезгорчим патладжана. Кьопоолото стана супер горчиво. :)
11.08.2021 16:15
3
1
Pressy
Pressy
Любимото ми ! Баба ми приготвяше на село ,когато бях малка ! Вкусът и от моето детство ! Браво !
24.03.2016 16:49
15
3
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Не обичам чесън, затова го пропускам. Не смятам, че се отразява кой знае колко на вкуса.
14.03.2016 18:04
2
37
даскала
даскала
от детството си спомням,че кьополуто е зелено на цвят.Затова без домати и червени чушки.Аиначе за счукването в хавана и дървената лъжица - абсолютно!
01.10.2013 17:24
10
26