Хляб в плик за печене

28/04/2018
"Страхотна идея за печен хляб, която обещаваме да споделим с всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 676
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • олио - 50 мл
  • топла вода - 130 мл или по равно количество вода и прясно мляко
  • мая - 5 г прясна във вода или 2 г суха в брашното
  • брашно - 230 г София мел класик
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото. Оставя се да втаса половин час, след което се формя хлебчето, слага се в плика за печене и в тавичка.

Отново се оставя да втасва половин час, но този път във фурната на 60 градуса с вентилатор.

След второто втасване, хлебчето се вади от фурната, а тя се включва да загрее на 160 градуса с вентилатор. Пече се 40-45 минути.

След изпичането веднага се вади от плика, за да не се намокри хлябът от конденза, и се слага да изстива върху скаричка. Готовият хляб е около 450 г и е много мекичък и вкусен.

Тестото може да се замеси и в машината за хляб на програма Месене и втасване (за 500 г хляб), след което процедурата е същата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Яница Николова
Невероятен хляб,благодаря за лесната рецепта! :)
0
0
Цвети Хаджипеткова
И аз благодаря :)
1
0
Таня Левенова
разкошен хляб Цвети!
0
0
Цвети Хаджипеткова
Мерси Танче :)
0
0