Чифликчийски лозови сарми

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
625
28/04/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 539
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се размесват ситно накълцаното месо, предварително накиснатият и отцеден булгур, ситно нарязаният праз, чубрица, сол, магданоз и кимион.

В тиган се загрява /но не сгорещява/ олиото и се слага червеният пипер, разбърква се и се добавят доматеното пюре и половината от виното.

Разбърква се бързо и се добавя сместа от купата. Разбърква се два три пъти, така че да поеме течността от тигана, и с получената плънка се завиват сармите.

Редят се в гювеч.

Заливат се с вода и останалото вино. Задушават се за 1 час на умерен огън около 180 градуса на фурна.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар