Царевичен хляб в хлебопекарна

29/04/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310423141
"Времето ви трябва за важните неща, а за хляба ще се погрижи хлебопекарната "
Приготвяне5 мин.
Готвене180 мин.
Общо185 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 703
  • Преглеждания за месеца749
  • Преглеждания за седмицата226
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се ареждат в контейнера на хлебопекарната в изброения ред- първо течните съставки, след това сухите.

Това е особено важно да се спази, защото при стартиране на програмата за месене, втасване и печене, хлебопекарната първоначално подгрява и ако отдолу са сухите съставки, то те ще се запекат и няма да се получи хубав хляб.

Поради първоначалното подгряване не е необходимо маслото да е меко, а направо от хладилника.

Също така особено важно е сухата мая да няма допир с течните съставки. Затова, след като изсипете брашната, леко с пръст отгоре направете кладенче, където да я изсипете .

Изберете програма за пълнозърнест хляб, а останалото - за по-изпечена кора или по-малко - според вашия вкус. Но аз съм избрала color dark за този хляб. Теглото на хляба е 900 г.

Изчакайте хубаво да изстине, преди да го нарежете.

Дайте възможност на вашия помощник в кухнята - хлебопекарната, да ви приготви този вкусен хляб, докато вие са насладите на свободното си време с вашите близки или се отдадете на любимо друго хоби освен готварството или просто да приготвите любими ястия към хляба.

Добър апетит ! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар