Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Картофена питка със сирене

Картофена питка със сирене

редакция:
Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6127k2k6
Картофена питка със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ей така, и с картофи, и със сирене за разкош."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 30 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 200 мл
  • добавки
  • картофа - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • краве сирене - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • олио - 1 - 2 с.л. за намазване на тавата и питката отгоре
  • сусам - за поръсване на питката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е любимата картофена питка със сирене. От посочените продукти се замесва тесто и се оставя да втаса около един час.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина на много силен огън до омекването му за около 5-8 минути и се охлажда.

Картофите се сваряват, обелват и настъргват.

В купа се смесва запърженият охладен лук, настърганите картофи и натрошеното сирене.

Тестото се омесва и се разделя на две топки, всяка от които се разточва на тънка кора, намазва се с разтопено масло и върху него се поръсва от плънката и се навива на руло.

Режат се парчета и се нареждат в намаслена тава.

Отгоре питката се намазва с олио и поръсва със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: