Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Къпана Баница със Сирене

Къпана Баница със Сирене

Къпана Баница със Сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Автентична рецепта за най-сочната и обичана баница у нас - къпана баница"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме за твърдо тесто
  • За плънката
  • краве масло - 125 г
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тесто замесете твърдо тесто и не се притеснявайте от това. Оставете за 30 мин. да се отпусне.

Разделете на 11 топчета. Разточете всяко топче на тънък кръг с диаметър на тигана, който ще ползвате.

Отделете две кори, които ще ползвате за горна и долна, а останалите подредете една върху друга, като между тях поръсите с малко брашно.

Загрейте тенджера с вода. Когато заври, пускайте един по един всеки лист (без двата, които заделихме) за 40 секунди. Извадете и изцедете.

Паралелно сглобявате баницата. Намажете тигана с масло и сложете едната кора, която заделихме. Слагате един лист във водата. Изчаквате 40 секунди. Вадите, изцеждате.

Ръсите сирене, малко разтопено краве масло, изцедената кора.... и така до края, като завършвате с втората суха кора, която заделихме.

Включете на среден котлон (при мен от 1 - 10, пекох на 4-та степен). Изпечете от двете страни, като преди да обърнете баницата, сложите малко краве масло в него, а след това я прехвърлите.

Къпаната Баница със Сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: