Агнешки Дреболии с Гъби и Ориз на Фурна

03/05/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач137242761
"Нашенско, вкусно и толкова обичано "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 709
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 1 кг черен дроб, бял дроб, сърце, бъбречета, чревца
  • печурки - 500 г култивирани
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • люти чушки - 2 - 3 зелени /по желание/
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • зелен чесън - 2 стръка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се нарязват на едро и се сваряват в 1 литър подсолена вода 1 час. След това се изваждат от бульона и се нарязват на парченца.

В мазнината леко се задушават нарязаните на филийки гъби. Прибавят се нарязаните на ситно чушлета, зелен лук, чесън и джоджен.

Добавят се оризът и черният пипер. Обърква се добре, за да се поемат ароматите.

Всичко, заедно с дреболиите, се поставя в подходяща тавичка и се обърква с 4 ч.ч. бульон. Престоява във фурната 40-50 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар