Начин на приготвяне
Първо се прави кремът и той се оставя да се охлади. Яйцата се делят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг със 7 с.л захар.
В друга купа жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилената захар, до побеляване. Следва олиото, прясното мляко, които се изсипват наведнъж. Разбърква се за кратко.
Добавя се пресято брашното с бакпулвера и какаото. Накрая на два-три пъти се добавят и белтъците на сняг.
В тавата от фурната върху хартия за печене се изсипва кексовата смес. Отгоре с лъжица се загребва от крема и се поставя на малко разстояние върху сместа. Сладкишът се пече в загрята фурна на 180 грaдуса за 35 мин.
След това той се изважда от фурната и се намазва с разбитата сметана. Връща се отново във фурната и се пече само на горен реотан още 10 мин.
Поднася се охладен.