Агнешки Врат със Спанак

08/05/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо902
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг месо от врат
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 бр. средно големи
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • спанак - 1.5 кг почистен и добре измит
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 китка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на парчета. Олиото се сгорещява и месото се задушава в него, докато се изпари водата и остане само на мазнина.

Изважда се месото, а в мазнината се задушава лукът, нарязан на дребно и доматите, обелени и наситнени или пасирани.

Като се посгъсти се дърпа от огъня и се слага брашното, червеният пипер, черният пипер и месото и се залива с 2 ч.ч.гореща вода.

Вари се на тих огън до омекване на месото, добавя се спанакът, нарязан и леко задушен преди това (само в мазнина). Ври още 10 минути и се подправя с магданоза. Сервира се с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар