Агнешки Врат със Спанак

Агнешки Врат със Спанак2 / 2
08/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Агнешки врат със спанак за онези, които не могат без месце"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг месо от врат
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 бр. средно големи
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • спанак - 1.5 кг почистен и добре измит
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 китка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият врат се измива и се нарязва на парчета. Олиото се сгорещява и месото се задушава в него, докато се изпари водата и остане само на мазнина.

Изважда се месото, а в мазнината се задушава лукът, нарязан на дребно и доматите, обелени и наситнени или пасирани.

Като се посгъсти се дърпа от огъня и се слага брашното, червеният пипер, черният пипер и месото и се залива с 2 ч.ч.гореща вода.

Вари се на тих огън до омекване на месото, добавя се спанакът, нарязан и леко задушен преди това (само в мазнина). Ври още 10 минути и се подправя с магданоза. Сервира се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: