Картофени гювечета

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
09/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • лук - 1 стрък
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • бульон - кубче зеленчуков
  • корнфлейс - 1 ч.ч. счукан
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, добре измити и почистени с четка, се запичат в микровълнова фурна.

Както са цели, се надупчват с вилица, за да не се пръснат. Сварените и охладени картофи се настъргват.

В мазнината бързо се сотира нарязаният лук до омекване.

Добавя се сметаната и натрошеното кубче бульон.

В гювечетата се реди отдолу от картофите, върху тях сместа от тигана, отгоре пак картофи.

Поръсват се с начукан корнфлейкс и се покриват с филийки кашкавал.

Пекат се до зачервяване в предварително загрята до 180-200г фурна около 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар