Заешка пастърма

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
08/01/2013
"Мераклийски мезета за истински ценители - е пропускайте да опитате тази заешка пастърма "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 449
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - цели, гладки филета от гръбнака
  • вода - 1 л
  • сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата и солта направете солен разтвор. Накиснете целите заешки филета в него за 18 часа.

След това ги отцедете добре и през единия край на всяко парче порбодете с конец.

Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни.

След това съхранявайте заешката пастърма в хладилник, добре увита във фолио.

По желание още леко влажните филета месо може да оваляте в смес от сушени подправки по избор и така да провесите да се сушат.

Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см
14.72 лв.
11.33 лв.
Виж ››

Зеленчуци за супа или майсторлъшки мезета, нарязани на тънко - и в двата случая може да разчитате на тази удобна дървена правоъгълна дъска.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
22.12.2013 15:57
Ял съм такава пастърма и ми хареса много.Браво за хубавата идея
2
0