Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Зеленчуков пай с бутер тесто

Зеленчуков пай с бутер тесто

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • печурки - 100 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се оформя тестото по дъното и стените, дупчи се с вилица и се пече при 200-220 градуса за около 10 минути в предварително загрята фурна.

В сгорещено олио се пържи лукът на полумесеци, тиквичката на кубчета, пиперката на кубчета и гъбите нарязани на филийки. Пърженето е на силен огън да се позачервят зеленчуците. Посоляват се.

В изпечената кора, която отново се надупчва, се и изсипват зеленчуците и отгоре се редят колелца домати. Пече се около 30 минути при 180 градуса.

Към края се редят отгоре кубчетата кашкавал и се запича до разтапянето на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Чудесна рецепта. Приготвих я днес , мога да заявя че се получи действително вкусно .
20.05.2018 15:04