Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско руло със зеленчуци

Свинско руло със зеленчуци

Свинско руло със зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А вие можете ли така красиво да го навиете и с такава сочна плънка да го напълните"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 1/2 буркан мариновани
  • зеленчуци - 1 ч.ч. микс (грах, морков, царевица)
  • червен лук - 1/2 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • гарнитура
  • картофи - 5 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе нарежете, така че да получите голям правоъгълник - по дължина започнете да режете и завивате навътре.

С по-голямо парче става по-лесно, поръсете с малко сол и начукайте леко. Внимавайте да не го скъсате, поръсете с черен пипер и чубрица.

Нарежете червения лук на ситно, както и чушките, гъбите нарежете според големината дали са едри или малки.

В тиган задушете зеленчуците и разположете по средата на филето, пригответе си конец и като стягате на руло увийте с конеца.

Сложете го в тавичка с малко олио, намажете рулото с червен пипер и олио и сложете да се пече във фурната на 180 градуса. Сервирайте нарязано на парчета с гарнитура по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: